En bra dag helt enkelt...

Va gôtt de e när de de där "bra" dagarna kommer i rättan tid. När den det där braiga humöret och "goet" infinner sig just den dagen när det är viktigt att "goet" finns! Trots att jag inte sovit på två nätter på grund av ryggont! Jag är så himla glad att det soliga humöret kände för att visa sig idag! =D 

Så hade jag en såååå söt pojkvän imorse, som klappade på kinden och torkade trårarna på en Nica som grät av smärta. (Ja, visst det är skitfånigt, jag grät av smärta. Men fy farao vad ont det gjorde också!) Visst är min älskling söt annars också, men idag var han extra söt! *Puss på han*  

Ett tidigt veckans recept...köttfärssoppa...för kyliga kvällar

Ingredienser300 - 400 g färs
2 gula hackade lökar
2 strimlade paprikor
6 - 8 i skivor potatisar
6 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
timjan
paprikapulver
salt
 
Jag lade till:
1 burk champinjoner i skivor
1 burk majs

Chilipeppar


Bryn löken och färsen. Tillsätt grönsakerna (förutom champinjonerna och majsen) och späd med vatten och buljongtärningarna. Låt koka upp. Häll i tomatkrosset, tomatpure och kryddor. Häll i majsen och och champinjonerna. Koka under lock tills potatisen är mjuk.

Smaka av och servera med bröd och ev. en klick creme fraiche.

Smaklig måltid!


Veckans recept...

Hade en kompis över på mat på lördag kväll. hade inte bestämt nått vad jag skulle bjuda på och jag hade varit på julmarknad hela dagen och luktade rökt korv fisk och såg allmänt sliten ut. Så nu var det lite stressigt. Men detta gick fort att göra =) 
Bidde fisk och pasta...men jag gjorde med laxkotletter och det gick minst lika bra...antar att de där laxbitarna man kan köpa i 4-pack också går bra =)

Fetaostgratinerad lax och färsk pasta

500-600 g Lax file
5 dl cremé fraiche
1 pkt fetaost
Mängder oregano, efter behag
Citron (ganska mycket, efter behag)
Peppar
Salt
1 tsk olivolja
Färsk pasta
Basilika i kruka
Riven parmesan

Smula ner fetaosten i ca 2 dl cremé fraichen och krydda  med oregano, pressa i citron och häll i oljan. Ställa röran åt sidan. 
ta fram en ugnsfast form och smörj den med lite, lite olja i botten. Ställ in i ugnen i 20 minuter i 200 grader. 

Under tiden fixar du pastavatten så att det kokar när laxen nästan är färdig och hackar basikan grov. Häll i pastan i det lättsaltade vattnet. När den är färig häller du ca 2 dl cremé fraiche parmesan och den finhackade basilikan. Rör om så att det blandar sig och tills allt blivit varmt.

Servera med en fräsch sallad =)

Bon apetit!!  

Tågresor gör dig döv...

Jag är helt övertygad om att SJ tror att alla resenärer är TOTALT döva. Att försöka sova på SJ:s tåg är redan dömt innan man försökt. Jag har aldrig varit med om högtalare med högre ljud än på tåget. Jises!! Om man inte var döv innan så kommer man att bli döv efter att ha åkt mycket tåg. Så kan man stämma SJ sedan, för att man inte har någon hörsel kvar...

Sedan är det inte så kul när man hamnar bredvid killar som raggar gärnet på en, som inte FATTAR efter uppenbar ignorering...svarar nekande och tittar bort och proppar igen öronen med hörlurar...JAG ÄR VERKLIGEN INTE INTRESSERAD! 
"Kaffe?"
"Eh, nej."
Eftersom jag satt vid fönstret kunde jag ju knappast ta mina saker och bara byta stol. Som tur gick han av i Kristinehamn och jag kunde lugnt fortsätta till Arvika. I Karlstad klev det dock på en trevlig medelålders man. I min pappas ålder kanske. Jag tycker det är lite roligt och trevligt att småprata med okända människor på tåget. Intressant att se vad andra gör och få se hur andras liv ser ut...


Veckans recept...gillar du indiskt?

Detta receptet har jag hittat på matklubben.se. Helt sjuuuukt gott! Så jag var tvungen att dela mig av det här...

Indisk kycklinggryta
För 4 pers

5-6 kycklingfiléer
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1½ tsk ingefära
1½ msk torkad koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel
2 msk curry
1! tsk salt
2 krm svartpeppar
2-3 msk mango chutney
2½ dl matlagningsyoughurt

Skär kycklingfiléerna i bitar. Hacka löken och vitlöken. Fräs lök och kryddor i oljan tills löken blir mjuk. Lägg i kycklingen och vänd den i kryddorna. Tillsätt salt, peppar, mango chutney och yoghurt. Koka under lock på svag värme i ca 40 minuter.

Servera med basmatiris och en grön sallad...mums!!

Bon apetit!!


3 meningslösa år!!

Mkv är en utbildning inom media och kommunikation med inriktning mot reklam. Man kan välja andra inriktningar. Men det ger inte värre mycket kött på benen. Om man ska ha en chans att få jobb måste man engagera sig i olika projekt, men det är nästan bara begränsat till Dalarna och vem vill bo i Dalarna hela livet?

Tänk att ha gått 3 år på en utbildning och inse när man pluggat färdigt att det var slöseri av 3 år tid och slöseri av CSN-pengar. Jag tror inte att en del lärosäten har fattat att studenter FAKTISKT indirekt betalar för att kunna plugga. Jag måste ju betala tillbaka pengarna till CSN sedan! Det var den SLÖASTE utbildning jag gått. Hade på sin höjd 2 lektioner i veckan a 3 timmar. Mer än så var det inte. Man skulle ha kunnat läst dessa tre år på halva tiden om man rappade på lite istället för att söla runt en massa. Nu får man sitta och utbilda sig själv efter utbildningen medan man jobbar. 
 
Jag vet dessutom att jag inte är ensam på utbildningen att tycka så.
- Mer föreläsninstid. Det ger studenterna mer tillfälle att bearbeta litteraturen, ställa frågor på litteratur, andra frågor kring ämnet. 
- Håll föreläsningarna kopplade till det man ska läsa eller till uppgiften som skall göras. Personligen är jag inte ett dugg intresserad av vad föreläsaren gjort för forskning eller om dennes privat liv. Allt för mycket utsvävningar. Fanns ett antal lärare som riktigt höll måttet, men en del var skrapet på botten av det akademiska golvet.
- Ge studenterna de kurser de behöver, inte en massa jams. Man behöver inte skriva 20 uppsatser på en kurs, för skriva har man lärt sig efter ett tag och man har inte jättestornytta utav det, om man inte ska bli forskare. Jag och många saknar kurser i Photoshop, Indesign...grafiska program helt enkelt. Borde också finnas kurser i pulicering på webben. Jag fick tipset att läsa kurs i svenska  - thank God att jag inte gjorde det!!! Jag hade kanske haft användning av det...men skriva kan man träna fram själv. Svårare är det kanske att lära sig grafiska program på egen hand.
- Skaffa program på datorerna så att studenterna har något att arbeta med! Om man ska göra en annons ska man kunna ha tillgång till et grafiskt program och slippa göra det i Word eller PowerPoint! det fanns Photoshop, men den datasalen var enbart till för "ljudare". Varför ligger programmen där!!!! Vad har "ljudarna för användning av det programmet!

Oj vad jag har kastat skit på utbildningen nu. Och det är säkert skittråkigt att läsa. Men om du hade tänkt söka dit så var det ju en himla tur att denna blogg blev läst!         


Mat...

Jag älskar att laga mat och bjuder gärna andra på den. Dessutom testar jag väldigt gärna nya recept. Så jag tänkte börja med ett litet veckoinlägg. Veckans recept...var egentligen Eriks idé typ...

Så ni som diggar min mat kan ju hålla kiken ;D


Ge mig en arbetkamrat eller två!!!

Väntar bara på att det ska bli januari nu. Så att jag vet var jag kommer att hamna och hur mitt liv kommer att se ut. Det är så jobbigt att inte veta något...men jag ser bara framåt. Jag ser inte ens månaderna som är kvar på detta året. Jag ser bara januari. "Se bortom problemet", sa mamma. Och det fungerar, för det mesta iaf. Mammor är kloka de. Vad gjorde man utan mamma?!

Jag längtar till ett jobb med arbetskamrater. Visst är det bevämt att jobba hemifrån. Kunna gå rakt upp ur sängen och till jobbet. Inte behöva duscha eller något. Inte behöva färdas kollektivt med en massa andra männiksor. Eller behöva ta cyklen i kylan. Nej, då är det bättre att sitta hemma ensam. Eller är det det? Nej. Jag längtar så fruktansvärt till att ha arbetskamrater igen! Kunna prata med någon, eller få knuffas med medresenärer i kollektivtrafiken påväg till jobbet. jag vill till och med höra trötta ungar skrika på bussen för att de inte vill till dagis, dricka kaffe med kollegerna trots att jag blir helt kaffedarrig. Jag skulle till och med tralla glatt påväg till jobbet när jag håller på att frysa stjärten av mig när det är 15 minus! Det är ju mysigt!

Dessutom måste jag ju få jobbarkompisar om inte för min egen skull, så för Eriks. Herre gud, han får ju inte sova! För när han kommit hem och vi har ätit osv. Då är det nästan sovdags och bums i säng. Och då sätter jag igång. För då har jag varvat ner... då ska jag prata!! Tills dess att Erik säger, "Du...jag tror jag måste sova lite nu". Jaha, jo, det kan vi väl. Fast jag ligger här helt svältfödd på mänsklig interaktion så jag håller på att spricker. Men visst kan vi sova. Jag ska försöka vara tyst om jag kan. Men det är ju inte alltid säkert att jag kan det =)

Men jag försöker iaf =)

Snart börjar jag hitta på egna arbetskamrater, som jag låtsas att jag fikar med i köket. Eller att jag står och hänger i dörren in till vardagsrummet (eller min min arbetskamrats kontorsrum) och pratar om väder och vind! =D

Nej, måtte det bli januari snart!!! 



    


Hes som fan...

Sitter och jobba lite vid min dator när det ringer i telefonen...OH NEJ SHIT DET ÄR ETT OKÄNT NUMMER VA JOBBIGT!
Så brukar jag tänka vanligtvis också, fast då i gemener. Alltid  när jag blir förkyld tappar jag rösten, slår aldrig fel. Jag är förkyld just nu...guess what!? Jag är hes och kan inte prata... 

Hur som helst...jag kan ju inte strunta i att svara.

Jag svarar:
- Hej det är Veronica (Lät mer som ett sånt där rosslande som uppkommer när offer i skräckfilm dör, för att de har halsen full med blod...jag har ju inte halsen full med blod nu utan...jo, ja ni förstår)
Personen i andra änden, vi kallar honom X:

Ja, det var tyst
Så jag:
- Cccccchhhhhhhaaaaåååååå 
X:
- Ehhhh, är det här Veronica.
Jag:
- aaaaaa (viskar)
X:
- Du låter lite sjuk!!??
Jag:
- No, shit!! Tror du!!?
Nej det sade jag inte jag tänkte. Sedan började vi fnissa, för jag fick inte fram några ljud. 
Så han fick hålla en monolog i telefon. Medan jag viskade aaaaahhhhh (som skulle betyda ja, för att det skulle framgå att jag inte lagt på, dött eller helt enkelt inte lyssnade.
 
Men allvarligt, det är så himla jobbigt att vara förkyld och heta Veronica. Finns inte en gång jag inte blir hes. 
Och det jobba är att jag tycker om att prata också. Erik tycker väl det är skitskönt nu, "när bruden håller käft ett tag".
Nej, det säger han inte. Han tar han om sin lilla sjukling så fint.

Nu ska jag ta hand om broccolin. Ska göra blomkål och broccoligratäng =)

RSS 2.0